Samu-Jussi Koski
Samu-Jussi Koski

Vuoden Huiput 2017 -ylituomariksi Samu-Jussi Koski

Muotoilija Samu-Jussi Koski johtaa 60-henkisen luovista suunnittelijoista koostuvan tuomariston työskentelyä. Jokeri-sarjassa tarkastellaan tällä kertaa brändien läsnäoloa Instagramissa.

Vuoden Huiput 2017 -kilpailun ylituomariksi valittu Samu-Jussi Koski on kansainvälisesti arvostetun ja menestyneen Samujin perustaja ja taiteellinen johtaja.

– Ylituomarina toimiminen on minulle kunniatehtävä. Vuoden Huiput on minusta aina ollut laadukas ja mielenkiintoinen katselmus sekä näköalapaikka parhaaseen suomalaiseen luovaan suunnitteluun, sanoo Koski.

Koski kertoo ihailevansa brändejä, joilla on vahva oma ääni ja joiden kaikessa tekemisessä välittyvät tekijöiden arvot.

– Minulle markkinointiviestintä ei ole vain ”tarinankerrontaa” tai mainostamista, vaan brändin oikeaa läsnäoloa tässä maailmassa. Vuorovaikutusta yhteiskunnassa, itselle tärkeiden asioiden puolustamista ja arvojen välittämistä, kertoo Koski.

Kilpailua uudistettiin vuosi sitten ja yksi uudistuksista oli vuosittain vaihtuva, ylituomarin valitsema Jokeri-sarja, joka nostaa tarkasteltavaksi yhden erityisen osa-alueen luovan suunnittelun alalta. Tällä kertaa tarkastelussa ovat brändien Instagram-tilit.

– Avoin vuorovaikutus kuluttajien kanssa paljastaa brändit, joiden identiteetti ei perustu johonkin todelliseen, Koski huomauttaa.

Vuoden Huiput -festivaali järjestetään 1.3.2018 Clarion-hotellissa. Samassa yhteydessä julkistetaan Vuoden Huiput -shortlista.