UPM EcoLite
UPM EcoLite

UPM lanseeraa uuden ratkaisun ohkopaperimarkkinalle

UPM on lanseerannut uuden ratkaisun ohkopaperin markkinalle. UPM EcoLite on paperi, joka on suunniteltu erityisesti lääkkeiden pakkausselosteita, uskonnollista kirjallisuutta sekä käyttöoppaita ja -ohjeita painavien asiakkaiden tarpeisiin. Uusi paperi tuo UPM:n asiakkaille merkittäviä kustannussäästöjä tavallisesti käytettäviin papereihin verrattuna.

– Tuote on UPM:n Kaipolan tehtaan intensiivisen kehitystyön tulosta. Paperin nimi, UPM EcoLite, puhuu puolestaan: se ei ole vain ekologinen valinta vaan myös taloudellisesti kannattava vaihtoehto, jossa ei kuitenkaan tingitä lukukokemuksesta tai paperin taitto-ominaisuuksista, toteaa Joonas Järvinen, UPM Paper ENA:n kehityspäällikkö.

UPM EcoLite on tarjolla grammapainoissa 29, 32, 34 ja 38. Kevyempi paperi tarkoittaa pienempiä ympäristövaikutuksia, sillä sen tuotantoon ja kuljetukseen tarvitaan vähemmän raaka-aineita, vettä ja energiaa.

– Kevyiden papereiden kehittäminen on täydellinen esimerkki resurssitehokkuudesta, joka on vastuullisen toimintamme kulmakivi. Asiakkaamme saavat samankokoisen painopinta-alan pienemmällä raaka-ainemäärällä. Samaan aikaan tuotannon ja toimitusketjun ympäristövaikutukset pienenevät kokonaisuudessaan, Järvinen jatkaa.

UPM:n pitkäjänteinen työ yritysvastuun parissa on saanut viime vuosina huomiota useilta kansainvälisiltä tahoilta. Yhtiö on listattu metsä- ja paperiteollisuussektorin parhaaksi yritykseksi Dow Jonesin eurooppalaisessa kestävän kehityksen indeksissä (DJSI) viidettä kertaa peräkkäin. Tammikuussa 2016 UPM kutsuttiin ensimmäisenä metsäteollisuusyhtiönä YK:n Global Compact Lead -foorumin jäseneksi.