Sanoma investoi kasvuyritys Sopimustietoon

Sanoma Media Finland sijoittaa 1,5 miljoonaa euroa kasvuyritys Suomen Sopimustietoon. Sopimustieto tarjoaa digitaalisen ja mobiilin alustan juridisesti pätevien sopimusten luomiselle, allekirjoittamiselle ja arkistoinnille.

– Sanoma Media Finland rakentaa nyt kasvua, ja investoimme liiketoimintaamme tukeviin palveluihin. Sopimustieto täydentää Sanoman palvelutarjontaa sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaillemme, Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta sanoo.

Sijoituksen myötä Sopimustiedon palvelu tulee osaksi Sanoman palvelutarjontaa. Esimerkiksi Oikotie on mukana isoissa elämän valintahetkissä, joissa tarvitaan sopimuksia vuokrasopimuksista vaikkapa osakeyhtiön hallituksen pöytäkirjaan. Sanoma Median mukaan sopimuskoneella sopimus mukautuu tekoälyä hyödyntäen erilaisia tarpeita vastaavaksi helposti ja nopeasti. Palvelu tuottaa niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin huomattavia säästöjä, yrityksille jopa tuhansia euroja vuodessa.

– Teknologia mahdollistaa aiemmin kalliiden ja monimutkaisilta tuntuvien sopimusten laatimisen kotisohvalta. Aivan kuten pankkiasiat hoidetaan jo lähes kokonaan verkossa, sopimukset voidaan laatia ja solmia sähköisesti ilman tarpeettomia välikäsiä, Sopimustiedon perustaja, varatuomari Marko Teppo toteaa.

Sopimustiedon palvelu on juristien kehittämä. Sopimustiedolla työskentelee tällä hetkellä kahdeksan työntekijää.