Raitti Paikallislehtisovellus julkaistu

Seitsemän itsenäistä paikallislehteä on mukana, kun Raitti Paikallislehtisovellus julkaistiin AppStore ja Play -sovelluskaupoissa tällä viikolla. Tässä vaiheessa sovelluksesta löytyvät Järviseudun Sanomien, Kangasalan Sanomien, Keski-Hämeen, Korpilahti Lehden, Lauttakylä Lehden, Meän Torniolaakson ja UutisOivan digitaaliset sisällöt.

– Raitti tarjoaa lukijoillemme entistä helpomman tavan lukea lehteä digimuodossa ja tuo monia paikallisia palveluja uudella tavalla jokaisen taskuun. Näin sovellus tukee paikallislehden perinteistä roolia paikallisuuden yhteenkokoajana. Raitti sovellukseen lähdettiin mukaan, koska paikallislehden pitää seurata aikaansa ja halusimme tuoda lehden isommaksi osaksi ihmisten arkea. Kertoo Olli Ristimäki Lauttakylä lehdestä.

– Erillinen mobiilisovellus on hyvä tapa tavoittaa tilaajat – etenkin nuoremman polven lehden lukijat. Sovellus tuo lisäarvoa sekä lukijoille että kaupallisille yhteistyökumppaneille. Raitin avulla pystymme myös erottumaan kilpailijoista ja tarjoamaan samalla konkreettisia hyötyjä lehden tilaajille. Raitti ei syrjäytä painettua sanomalehteä vaan toimii sen lisäpalveluna, sanoo päätoimittaja Juho Kuorikoski Järviseudun Sanomista.

Digitaalisia julkaisujärjestelmiä ja sovellusratkaisuja rakentavan eDocker Digital Publishing Oy:n ja Arena Interactive Oy:n yhteistyössä rakentama Raitti Paikallislehtisovellus yhdistää lehden tuottamaan sisältöön paikallisen yhteisön tuottamaa sisältöä. Sovellukseen saadaan kerättyä paikallinen sosiaalisen median keskustelu eri kanavista, yhdistysten ja seurojen ilmoittelu, tapahtumakalenteri ja muu paikallinen informaatio, jonka tuottamisessa kumppanina voivat toimia esimerkiksi kunta ja paikallinen yrittäjäjärjestö.

– Tällä yhteissovelluksella mahdollistetaan pienilläkin resursseilla toimivalle paikallislehdelle laadukkaat digiratkaisut järkevään hintaan kehityskulujen jakautuessa useamman lehden kesken, kertoo Jaakko Sipola eDocker Digital Publishing Oy:stä.

Ensimmäisessä vaiheessa sovellukseen liittyneiden paikallislehtien osalta palvelu lanseerataan nyt syyskuussa 2017 ja uusia lehtiä mukaan sovellukseen on tulossa vielä tämän vuoden aikana.