Xerox Color 1000i
Xerox Color 1000i

Picaset painaa kultaa ja hopeaa

Picaset Oy, täyden palvelun painotalo Helsingin Pitäjänmäessä, on investoinut ensimmäisenä Suomessa uuteen Xerox Color 1000i ‐digitaaliseen painokoneeseen, joka painaa kultaa ja hopeaa.

Picasetin hallintojohtaja Erja Kiviranta ja tuotantojohtaja Elena Nurmi kertovat luotettavuuden ja nopeuden olevan Picasetin valtteja, laatu ja toimintavarmuus itsestäänselvyyksiä. Myös asiakaskokemukseen on panostettu ja kanssamme on helppo asioida, kertoo Erja Kiviranta. Investoinnilla haluttiin vastata asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin. Meille on tärkeää pysyä kehityksen mukana ja tarjota asiakkaille uusia mahdollisuuksia.

Yrityksen mukaan investointi on osoittautunut hyväksi ja uuden koneen mahdollistamille uusille painotuotteille on ollut kysyntää. Picasetilla on ollut käytössään ”clear” eli kirkas väri jo yli viisi vuotta. Kulta ja hopea täydentävät hyvin tätä erikoisefektien tarjontaa. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä uuteen mahdollisuuteen tilata kulta‐ ja hopeapainotuotteista pieniä painoksia kohtuuhinnalla. Palaute on usein ”wau!”-tyyppistä.

– Alalla vallitsevat trendit tuovat yrityksille haasteita, mutta sen myötä myös uusia mahdollisuuksia ja Picaset on erittäin hyvä esimerkki siitä, kuinka tehdä kannattavaa liiketoimintaa vuosi toisensa jälkeen, kertoo Xeroxin Janne Tilli.

– Alan haasteet ja mahdollisuudet tulevat vahvasti esille Xeroxin tutkimus ja kehitysinvestoinnissa, josta uusi Color 1000i on hyvä esimerkki. Toiminnan tehokkuuden hallinnassa on myös painoalalla alettu hyödyntää Overall Equipment Effectiveness (OEE) -periaatteita. OEE mittaa painokoneen teoreettisia suorituskykyjä arvoihin, jotka sillä käytännössä saavutetaan. OEE:lla on merkittävä rooli Xeroxin tuotekehityksessä ja Color 1000i:n OEE-arvot ovat luokkansa korkeimpia, jatkaa Janne Tilli.

Tarkistamalla painojäljen tasaisuuden operaattori voi tarvittaessa säätää densiteetin kohdalleen automaattisesti. Kone asettaa myös kohdistusasetukset kohdalleen tarkasti ja automaattisesti. Värinhallinta on automaattisen kalibroinnin ja profiloinnin ansiosta helppoa. Töiden vaihto on nopeaa ja näin painotuotanto erittäin tehokasta.

Xeroxin mukaan toiminnan strategiassa keskeisintä on asiakkaan liiketoiminnan kannattavuus. Liiketoiminnan kehittämisen painopisteenä ovat kustannuksien pienentäminen, myynnin kasvattaminen, toiminnan tehostaminen, ja asiakaskokemuksen parantaminen.