Pauli Aalto-Setälä
Pauli Aalto-Setälä

Pauli Aalto-Setälästä digiprofessori

Aller Media Oyn toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä on nimitetty Digital Mindset -koulutusohjelman työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) Turun yliopistoon. Professuuri on kaksivuotinen ja sivutoiminen. Aalto-Setälä jatkaa edelleen Allerin toimitusjohtajana  ja konsernin johtoryhmän jäsenenä sekä digitaalisen markkinointiviestintäyhtiö Dinglen ja start up -yhtiö Tubeconin hallituksen puheenjohtajana ja osakkaana.

Digital Mindset -koulutusohjelma sisältää luentoja ja workshoppeja digitaalisesta disruptiosta, uusista liiketoiminnoista ja työkulttuurista. Professuuri on poikkeuksellisesti jaettu humanistisen tiedekunnan ja Turun kauppakorkeakoulun kesken.

Pauli Aalto-Setälällä on monipuolinen kokemus johtamisesta, mediasta ja digitaalisesta markkinoinnista. Turun yliopiston mukaan Aalto-Setälän pitkä kokemus media-alalla tarjoaa hienon mahdollisuuden tuoda uusia tuulia koulutusohjelmiin. Työelämäprofessoriksi voidaan nimetä elinkeinoelämässä, akateemisessa maailmassa tai julkisella sektorilla laajasti ansioitunut ja arvostettu johtaja, asiantuntija tai ammattilainen.

– Tämä on minulle tärkeä nimitys kahdesta syystä. Ensinnäkin kahden yliopiston drop-out palaa nyt kampukselle proffana! Ja toiseksi olen ollut elämässäni onnekas ja päässyt tekemään ja elämään digitalisaatiota sen ytimessä, kokonaan mullistuneissa media- ja markkinointiyhtiöissä. Ja pärjännyt siinä. Pääsen nyt jakamaan oppini nuorille ja rakentamaan käytännön yhteistyötä opiskelijoiden ja yritysten kanssa. Maailman innostavin tilaisuus, Aalto-Setälä kommentoi.

Aalto-Setälä on ollut perustamassa useita medioita ja TV-kanavia, kuten Nelosta ja Sub-TV:tä, ja hän on toiminut päätoimittajana Nelosella ja Iltalehdessä. TV-työstään hänet on palkittu useilla Venla-palkinnoilla. Lisäksi hänet on valittu johtamis- ja digitaalisaatiopuheenvuoroillaan vuoden puhujaksi.

Aalto-Setälä on kirjoittanut kolme tietokirjaa johtamisesta, työn merkityksestä ja innostavasta kulttuurista.

Hän on opiskellut Turun yliopistossa kasvatustieteitä sekä taideteollisessa korkeakoulussa elokuvataidetta, ja hän valmistui Aalto-yliopistosta Executive MBA:ksi työn ohella kolme vuotta sitten.

Aalto-Setälä aloitti työuransa Turun Sanomissa. Hän on toiminut Aller Median toimitusjohtajana vuodesta 2009.

Turun yliopiston Professor of Practice -rekrytointien tavoitteena on kehittää yliopiston ja työelämän välistä vuorovaikutusta.