Vuoden 2018 Oppikirjailijapalkinnot saivat Marjatta Alestalo (vas.), Kati Solastie, Helena Ruuska, Antti Kohi ja Heikki Saari.
Vuoden 2018 Oppikirjailijapalkinnot saivat Marjatta Alestalo (vas.), Kati Solastie, Helena Ruuska, Antti Kohi ja Heikki Saari.

Oppikirjailijapalkinnot jaettiin Educa-messuilla

Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämät Oppikirjailijapalkinnot jaettiin opetusalan Educa-messuilla Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 27. tammikuuta 2018. Oppikirjailijapalkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa, ja ne myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta oppiteostuotannosta. Palkinnot jakoivat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Markku Löytönen ja varapuheenjohtaja Tuula Uusi-Hallila.

Marjatta Alestalo (s. 1953) on Helsingin yliopiston kielikeskuksen venäjän kielen lehtori, joka asuu Espoossa. Antti Kohi (s. 1969) on historian ja yhteiskuntaopin lehtori Ressun lukiossa Helsingissä, ja hän asuu Espoossa. Helsinkiläinen Helena Ruuska (s. 1958) toimii äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina Helsingin normaalilyseossa. Heikki Saari (s. 1952) on fysiikan ja kemian lehtori Joensuun normaalikoulussa ja asuu Joensuussa. Helsingissä asuva Kati Solastie (s. 1965) työskentelee luokanopettajana Suutarilan ala-asteella Helsingissä.

Suomen tietokirjailijat ry:n palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.