Kuva: Metsä Board
Kuva: Metsä Board

Metsä Board lanseeraa innovatiivisen ecobarrier-kartongin

Korkealaatuisten ensikuitukartonkien valmistaja Metsä Board tuo markkinoille uuden ecobarrier-kartongin. Innovatiivinen, erityisellä barrier-käsittelyllä varustettu kartonki on biopohjainen, kierrätettävä sekä biohajoava. Se on kehitetty erityisesti tarjoilupakkauksia varten. Ympäristöystävällisyyden lisäksi uusi tuote tarjoaa myös painatus- ja jalostushyötyjä.

Metsä Boardin mukaan markkinoilla on selkeä tarve kartongeille, joissa on fossiilipohjaisen barrierin sijaan biopohjainen barrier. Uusi ecobarrier-kartonki, MetsäBoard Pro FSB EB1, on ainutlaatuinen tuote, jonka barrier-käsittely on täysin biopohjainen ja biohajoava eikä  sisällä fluorokemikaaleja. Uusi ecobarrier-kartonki soveltuu elintarvikkeille, jotka vaativat enintään tason 5 KIT-arvon rasvankestossa. Kartongin barrier-ominaisuuksia voidaan parantaa edelleen lisäämällä lakkakerroksia jalostuksessa. Tällöin tuote tarjoaa merkittäviä hyötyjä tuotantotehokkuudessa, koska tavoitellut barrier-ominaisuudet saavutetaan yhdellä lakkakerroksella toisin kuin perinteisissä kartongeissa.

Painotalo OffsetKolmio Oy on hyödyntänyt uutta ecobarrier-kartonkia Huovisen Leipomon patonkipakkauksissa.

– Saimme alennettua painokustannuksia kartongin laadusta tai barrier-ominaisuuksista tinkimättä. MetsäBoard Pro FSB EB1:n barrier-käsittelyn ansiosta painatusaika väheni 50 prosenttia ja lakkaa tarvittiin 65 prosenttia vähemmän. Kaiken lisäksi muoviton kartonki on hengittävä, pitää muotonsa ja säilyttää täytetyn patongin hyvin, kertoo OffsetKolmio Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Jokinen.

MetsäBoard Pro FSB EB1 on kevyt kartonki, jota on saatavilla 195–290 g/m2 pintapainoissa ja jonka kaikki kerrokset ovat kovaliimattuja. Se mahdollistaa molemminpuolisen korkealaatuisen painatuksen ja soveltuu offset- ja fleksopainatukseen. Kartongin tasainen laatu takaa sen erinomaiset jalostusominaisuudet. Se on liimattavissa tavallisilla dispersio- ja kuumapuristusliimoilla.

Uusi tuote on turvallinen suorassa elintarvikekontaktissa eikä siinä ole käytetty optisia kirkasteita (OBA) tai fluorokemikaaleja. Kartonki on saatavilla PEFC- tai FSC-sertifioituna. Se on täysin kierrätettävissä tavallisissa kierrätysjärjestelmissä.

– Takeaway-ruoan kulutus jatkaa kasvuaan, mikä tekee tarjoilupakkauskartonkien kierrätettävyydestä ja biohajoavuudesta entistä tärkeämpää. Uusi ecobarrier-kartonki on uudenlainen ratkaisu, joka tuo asiakkaillemme sekä ekologisia hyötyjä että tuotantotehokkuutta. Metsä Board jatkaa innovatiivisten barrier-ratkaisujen kehittämistä, kertoo Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio.