Kuluttajat viettävät 7,8 tuntia päivässä näyttöjen äärellä

Suuri osa kuluttajista omistaa sekä tietokoneen että älypuhelimen, ja osa vielä tabletinkin. Näitä laitteita moni käyttääkin päivittäin jopa täyden työpäivän verran, ja monesti useampaa laitetta samaan aikaan – eikä sitä hävetä. Tämä käy ilmi Adoben tuoreesta tutkimuksesta.

Amerikkalaiset kuluttajat käyttävät tietokoneitaan, älypuhelimiaan ja tablettejaan 7,8 tuntia päivässä. Vuosina 1980–2000 syntyneiden, niin sanottujen vuosituhannen vaihteen lasten kulutus on vieläkin suurempi. Uudessa tutkimuksessa nuorempi sukupolvi kertoo käyttävänsä digitaalisia laitteita jopa kymmenen tuntia päivässä.

Samalla kysely osoittaa, että kuluttajat käyttävät usein montaa laitetta kerralla. 55 prosenttia kuluttajista käyttää ”jatkuvasti” tai ”usein” useampia digitaalisia laitteita samaan aikaan. Ei ehkä yllätä, että monen näytön samanaikainen seuraaminen on luontaisinta nuorille. Heille on arkipäivää katsoa televisiota kannettavalta tietokoneelta, tehdä samalla verkko-ostoksia tabletilla ja vastata vielä viesteihin älypuhelimella.

Vain prosentti häpeää

Suurimmalla osalla kuluttajista (71 %) on vain myönteisiä tuntemuksia usean laitteen samanaikaisesta käytöstä. He tuntevat silloin olevansa tuottavia, viihdytettyjä ja yhteydessä muihin. Kuusi prosenttia kuitenkin vastaa, että heitä ikävystyttää käyttää useaa laitetta samaan aikaan, ja yksi prosentti sanoo, että se häiritsee heitä.

Naisten valinta on älypuhelin, miehet käyttävät kannettavaa tietokonetta

Älypuhelin on ensisijainen valinta, kun kuluttajat tarkastelevat sisältöä verkossa. Tutkimuksen mukaan 82 prosenttia kuluttajista käyttää älypuhelinta ja 63 prosenttia tietokonetta internetissä surfailuun. Miehet käyttävät mieluummin kannettavaa tietokonetta verkkosivujen katseluun (67 %), kun taas naiset haluavat käyttää älypuhelinta (86 %).

Yritysten täytyy uudistua

– Kuluttajien tapa käyttää useita digitaalisia laitteita samanaikaisesti asettaa suuria vaatimuksia yritysten verkkosivujen suunnittelulle, sanoo Adobe Experience Cloudin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Imran Afzal.

– Kuluttajat käyttävät monenlaisia ​​näyttöjä, mikä asettaa suuria vaatimuksia yritysten verkkosivukehitykselle ja sisällölle. Olemme jo pitkään tienneet, että sisältö tulee optimoida jokaiselle kanavalle, jossa se näkyy. Kuluttajatottumusten kehittyminen asettaa kuitenkin suuria vaatimuksia sisällön muodolle ja ilmaisulle – ja etenkin nopeudelle. Siksi yritysten on ajateltava mobiililaitteita, tabletteja, kannettavaa tietokonetta ja televisiota integroituna markkinointistrategiana sen sijaan, että käsitellään eri kanavia yksittäisinä tuotteina, Imran Afzal sanoo.

Tutkimuksesta

Adobe Experience Managerin toteuttamassa tutkimuksessa tarkasteltiin laitteiden käyttöä yli tuhannen täysi-ikäisen amerikkalaisen keskuudessa, jotka kaikki omistivat vähintään yhden digilaitteen. Tiedot kerättiin joulukuussa 2017.