Kari Kauppinen. Kuva: Elvi Köpman.
Kari Kauppinen. Kuva: Elvi Köpman.

Keskipisteenä Puumala

Mitä Puumala-lehti ei kerro Etelä-Savossa sijaitsevasta Puumalasta, ei sitä kerro mikään muukaan media. Lehti kertoo nimittäin Puumalasta kaiken olennaisen, ja aika paljon myös epäolennaista. Muille ei jää mitään.

Puumala-lehti on 63-vuotias. Sen levikki on noin 3200 kappaletta. Toimittajia on kaksi ja toimistotyöntekijöitä yksi. Lehti ilmestyy kerran viikossa torstaisin. Kustantaja on Puumala-seura ja lehti painetaan Pieksämäellä Lehtisepissä.

Tässä kohdassa täytyy perustietojen luettelointi pysäyttää.

Vai että kotiseutuyhdistys kustantajana. Sehän rupeaa olemaan kovin harvinaista. Yleensähän paikallislehtien kustantajat ovat nykyisin karanneet satojen kilometrien päähän lehden levikkialueesta, suurten lehtikonsernien pääkonttoreihin.

Asiaa täytyy kysyä lehden toimittajalta Kari Kauppiselta, josta tulee joskus vuodenvaihteen jälkeen uusi päätoimittaja, kun nykyinen Elvi Köpman jää eläkkeelle.

– Kai joskus on ollut hentoa keskustelua omistajanvaihdoksesta, mutta ei enää pitkään aikaan. Ei ole mitään syytä vaihtaa omistajaa, kun kaikki menee nykyisellään hyvin. Puumalahan on kaukana kaikista muista savolaisista paikallislehdistä, joten ne eivät ole meistä kovinkaan kiinnostuneita. Näin tämä pysyy nyt tiukasti puumalalaisten omissa käsissä.

Lue koko artikkeli uusimmasta Julkaisija-lehdestä 6/2017.