Tammi 75 vuotta

Tammen 75-vuotisjuhlaseminaarissa naiset keskiössä

Kustannusosakeyhtiö Tammi juhlii 75-vuotista taivaltaan juhlaseminaarilla. Tammen perustamispäivänä 6. toukokuuta järjestettävässä kaikille avoimessa seminaarissa lavalle nousevat Tammen suuret naiskirjailijat, muun muassa Kaari Utrio, Märta Tikkanen ja Saara Turunen. Juhlavuoden aikana luvassa on myös ulkomaisia kirjailijavieraita, joista keväällä Suomeen saapuvat Marian Keyes ja Kim Leine.

Kustannusosakeyhtiö Tammi on yksi Suomen suurimmista kirjankustantajista. Tammi julkaisee korkeatasoista kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta lapsille, nuorille ja aikuisille.

Tammi tunnetaan erityisesti vuonna 1954 perustetusta Keltaisesta kirjastostaan, joka on Suomen pitkäikäisin ja tunnetuin kirjasarja. Keltaisessa kirjastossa on tähän mennessä ilmestynyt 489 teosta, joiden joukossa peräti kolmenkymmenen kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajan teoksia.

Kansainväliseen Bonnier-konserniin vuodesta 1996 kuuluneen Tammen perustivat 6. toukokuuta 1943 Kulutusosuuskuntien Keskusliitto, Osuustukkukauppa, Elanto, Kansa, Ammattiyhdistysten Keskusliitto ja Työväen Sivistysliitto. Tammen ensimmäisenä toimitusjohtajana toimi kirjailija Kaari Utrion isä Untamo Utrio.

Kaikkiin juhlavuoden kirjoihin painetaan Tammen alkuperäistä logoa hyödyntävä 75-vuotisjuhlalogo.