Antti Pikkanen (vas.), Jaakko Mustakallio ja Juha Töyrylä.
Antti Pikkanen (vas.), Jaakko Mustakallio ja Juha Töyrylä. Kuva: Kira Hagström.

Jaakko Mustakallio, Antti Pikkanen ja Juha Töyrylä Ellun Kanoihin

Viestintätoimisto Ellun Kanat valmistautuu alkuvuoteen rekrytoimalla kolme yhteiskunnallisen viestinnän konkaria. Toimittaja Antti Pikkanen aloitti kanalassa 13. marraskuuta. Eduskunta-avustaja Jaakko Mustakallio ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Juha Töyrylä liittyvät porukkaan 8. tammikuuta.

– Tarvitsemme laajasti yhteiskuntaa ymmärtäviä osaajia. Elämme rytmihäiriön aikaa, jossa median, politiikan ja luottamuksen murros vaatii yrityksiltä ja organisaatioilta aktiivisuutta. Ihmiset odottavat vuoropuhelua ja läpinäkyvyyttä, johon yritysten on vastattava, sanoo Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen.

Ellun Kanat on perustanut vuoden 2017 aikana Efekti-liiketoimintayksikön, joka keskittyy uuden ajan vaikuttajaviestintään ja yhteiskunta-insightiin.

Tuotamme yhteiskunnallista analyysia, strategista näkemystä sekä näihin pohjautuvaa vaikuttajaviestintää, joka perustuu avoimeen vuoropuheluun ja uusien mielipidevaikuttajien tunnistamiseen, Efektin liiketoimintajohtaja Erkki Perälä sanoo.

Ellun Kanojen tuoreet viestinnän tekijät

Jaakko Mustakallio siirtyy Ellun Kanoille eduskunnasta, jossa hän on toiminut muun muassa Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajan eduskunta-avustajana. Työn ulkopuolella Mustakallio toimii Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana. Hän on vetänyt aiemmin myös markkinointitoimistoa Tampereella.

Antti Pikkasen entisiä työnantajia ovat olleet muun muassa Yle Uutiset, Helsingin Sanomat ja City-lehti. Pikkanen toimi myös Ylioppilaslehden päätoimittajana vuosina 2014–2016.

Juha Töyrylä siirtyy Ellun Kanoille yhteiskuntasuhdepäällikön paikalta lääkealan yritys Novo Nordisk Farma Oy:stä. Sitä ennen Töyrylä oli kolme vuotta Suomen ylioppilaskuntien liiton pääsihteeri.