Itsenäisten jakajien EarlyBird-verkosto laajenee Uudellamaalla.

Itsenäisten jakajien EarlyBird-verkosto laajenee Uudellamaalla

Sanoman itsenäisten jakajien EarlyBird-verkoston toiminta Uudellamaalla kasvaa merkittävästi. Marraskuun alussa toiminta laajenee Vihtiin ja Nurmijärvelle, jonka lisäksi EarlyBird-jakajat alkavat jakaa jakoalueillaan loppuvuoden aikana myös osoitteellista postia. Aiemmin EarlyBirdit ovat jakaneet pääasiassa sanomalehtiä, esimerkiksi Helsingin Sanomia.

Aikakauslehtien ja osoitteellisen kirjepostin osalta EarlyBird toimii osana Jakeluyhtiö Suomen verkkoa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että asiakkaat saavat osan aikakauslehdistään ja kirjepostistaan jo varhaisjakelun yhteydessä.

– Sanoma kehittää aktiivisesti uusia ja joustavia toimintamalleja jakeluun. Lisävolyymin saaminen sanomalehtien kanssa samaan jakeluverkkoon turvaa painetun lehden varhaisjakelun pitkälle tulevaisuuteen. Toimiva ja kustannustehokas jakelu on koko toimialan yhteinen haaste, logistiikkajohtaja Taru Ojala sanoo.

– EarlyBird tarjoaa joustavan työnteon tavan, ja jakajamme valitsevat omaan elämäntilanteeseensa sopivan työmäärän. Uusien jakelualueiden myötä tarvitsemme lisää aamuvirkkuja EarlyBirdejä, Ojala jatkaa.

Jakeluyhtiö Suomi on suomalaisten lehtitalojen omistama yhteisyritys, jonka yhtenä omistajana Sanoma Media Finland on. Jakeluyhtiö Suomen jakeluverkko tavoittaa joka päivä lähes puolet suomalaisista kotitalouksista. Jakeluyhtiö Suomi jakaa omilla jakelualueillaan muun muassa Me Naisia, ET-lehteä ja Rakennuslehteä.

Jakelu siirtyy EarlyBirdille Postilta. Muutos ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä, mutta siirtymävaiheessa ohimenevät jakeluhäiriöt ovat kuitenkin mahdollisia.