HTML5 sovellusalustana

Pyry Lehdonvirta & Jukka K. Korpela

HTML5 sovellusalustana -kirja

Sovelluksissa ollaan siirtymässä pirstaloituneista sovellusalustoista yhteiseen, avoimeen sovellusalustaan. HTML5-sovelluksissa käytetään verkosta tuttuja tekniikoita kuten HTML, CSS ja JavaScript sekä tavallisia selaimia tai niiden ydinosia, selainmoottoreita.

HTML5-sovellukset ovat voimakkaasti yleistymässä ja herättävät laajaa kiinnostusta, mutta aiheesta esiintyy laajasti väärinkäsityksiä ja sekavuutta. Tämä kirja pyrkii ohjaamaan huomion ja keskustelun oikeille raiteille.

HTML5-sovellukset mahdollistavat digitaalisen palvelun tarjoamisen yhdellä tekniikalla kaikille laitteille – kuten erilaisille pöytätietokoneille, tableteille, älypuhelimille ja laitteille, joita ei vielä ole keksittykään. Tämä on keskeistä, kun digitaalisten palvelujen tarjonta ja käyttö kasvavat räjähdysmäisesti.

Tämä on opaskirja ja idealähde HTML5-sovellusten suunnittelijoille ja tekijöille. Se tarjoaa myös selkeän käsitteistön ja määrittelyt keskustelun pohjaksi. Kirja muun muassa selostaa, miksi HTML5 sovellusalustana ei ole sidoksissa HTML-kielen mihinkään erityiseen versioon, vaikka kielen uusinta versiota kutsutaankin hämmentävästi nimellä HTML5.

Kirja valottaa, mitä on otettava huomioon HTML5-sovelluksia rakennettaessa, miten päästään nopeasti alkuun ja millaisia ongelmia kohdataan. Se painottaa sovelluksen ylläpidettävää, selkeää rakennetta (MVC-arkkitehtuuri) ja responsiivista suunnittelua eli esitysmuodon sopeuttamista eri laitteiden ominaisuuksiin.

Arvioita, esittelyjä ja mainintoja: Tietoviikko.fiBlog.sc5.fi

HTML5 sovellusalustanaPyry Lehdonvirta & Jukka K. Korpela
HTML5 sovellusalustana
1. painos
Koko: 175 x 245 mm
148 sivua
4-väripainatus
Nidottu
ISBN 978-952-5001-17-4
Hinta: 45 € + toimituskulut 7 €
Kustantaja: RPS-yhtiöt