HP Latex R -tasotulostin julkistetaan Fespassa

HP esittelee HP Latex R -hybriditulostimen 15.–18. toukokuuta Berliinissä järjestettävillä Fespa 2018 -messuilla. Vuodesta 2008 alkaen suurkuvamarkkinoita vallanneen vesipohjaisen väriteknologian rullatulostimet saavat nyt rinnalleen myös levymateriaalien tuotantoon soveltuvan tulostinmallin.

HP Latex -tulostinperheen uusin malli on kehitetty värikylläisten ja hajuttomien kuvien tehokkaaseen tuotantoon niin pehmeille rullamaterialeille kuin koville levypinnoille. Valkoisella lisävärillä varustettu hybriditulostin tuottaa korkealaatuista kuvaa erilaisten tarrojen, tapettien ja kankaiden lisäksi nyt myös puu- ja lasipinnoille sekä alumiini-, muovi- ja vaahtomuovilevyille.

HP Latex -tulostinperheen R-malli tuleekin voimakkaasti haastamaan levytuotantoa aiemmin hallinneen UV-tuotantotekniikan mm. hajuttomuudellaan, ekologisuudellaan, luonnollisella tulostusjäljellään sekä ongelmattomalla valkoisella lisävärillä.

Hybriditulostimen voi nähdä Fespan lisäksi Suomessa syyskuussa Seri-Decon Demopäivillä.

HP Latex -väriteknologialla kemikaalivapaat suurkuvat

Vuonna 2008 lanseerattu, vesipohjainen HP Latex -väriteknologia perustuu lateksipartikkeleihin, joiden sisään väripigmentit kapseloituvat tuotannon lämmitysvaiheiden yhteydessä. Näin saadaan mekaanista hankausta, kosteutta, lämpötilavaihteluja ja voimakasta UV-säteilyä kestävä, välittömästi kuiva, hajuton ja värikylläinen tulostepinta. Tulostetta ei tarvitse laminoida ja kuva voidaan asentaa suoraan tuotannon jälkeen myös hajusteherkkiin tiloihin kuten sairaaloihin, päiväkoteihin tai lasten huoneisin. HP Latex -suurkuvateknologialle onkin myönnetty korkein UL GreenGuard Gold -sertifikaatti.