Jukka Virkkusen teos "Salada de Fruta"
Jukka Virkkusen teos "Salada de Fruta"

Grano Goes Art -taidenäyttely nostaa esiin granolaisten luovaa osaamista

Graafisen alan ja sisältöpalveluiden yritys Grano Oy nostaa taiteellisesti lahjakkaiden työntekijöidensä töitä ensi kertaa esiin Grano Goes Art -taidenäyttelyssä. Näyttelytaide on saanut inspiraatiota Suomen luonnosta, ja esillä on niin akryyli- ja spray-maalein kuin akvarellein toteutettuja teoksia.

Yksi ensimmäistä kertaa toteutettavan näyttelyn taiteilijoista on Granon asiakaspalvelupäällikkö Riikka Kettunen, joka kertoo työntekijöiden taidenäyttelyn idean syntyneen yhteistyössä Granon toimitusjohtaja Jaakko Hirvosen kanssa.

– Kannoin työpaikalla mukanani taideharrastukseeni liittyvää luonnossalkkua, ja Jaakon kanssa syntyi keskustelua siitä, miten moni työntekijämme hyödyntää luovuutta ja visuaalisuutta paitsi työssään, myös vapaa-ajan harrastuksissaan. Meillä yrityksen arvoissakin kannustetaan luovuuteen ja halutaan huomioida villeimmätkin ideat – taidenäyttelyn avaaminen on tästä hyvä käytännön esimerkki. Itse koen näyttelyn järjestämisen samalla luottamuksen ja arvostuksen osoituksena meitä työntekijöitä kohtaan, Kettunen kertoo.

Spray-maaliteokset ja seinäteippaukset inspiroivat

Taidenäyttelyssä on esillä neljän Granon työntekijän teoksia. Yksi näyttelyn pisimpään taidetta harrastaneista taiteilijoista on Granon senior AD Eero Heikkinen, jonka töissä sekoittuvat naivismin ja surrealismin vivahteet.

– Kankaalle maalatut akryyliteokseni kuvastavat pienen ihmisen seikkailuita suuressa maailmassa. Jokainen työ kertoo oman tarinansa, mutta yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden. Oma tyylini kehittyi aikoinaan tehdessäni lehtikuvituksia yleis- ja aikakausmedioihin, hän muistelee.

Granon Ilmalan toimipisteessä tulostajana työskentelevä Petri Lampinen puolestaan löysi tiensä taideharrastuksen pariin vasta pari vuotta sitten.

– Teen teokseni spray-maalilla kapalevylle. Grano Goes Art -näyttelyyni tulevien teosten aiheina on metsä sekä vuoristomaisemat, Lampinen kuvailee.

Graafisena suunnittelijana Granolla työskentelevä Jukka Virkkunen on harrastanut maalausta ammattimaisemmin jo vuodesta 2013.

– Luovuus ja taide liittyvät vahvasti päivätyöhöni, mutta vuodesta 2013 lähtien aloin maalata säännöllisemmin vapaa-ajallanikin – myös myyntiin. Asuin kahdeksan vuotta Brasiliassa, mikä näkyy abstrakteissa teoksissani rohkeana värinkäyttönä. Taulujen lisäksi näyttelytilaan tulee esille myös luomani seinäteippaus sekä säkkituoli. Pidän siitä, miten taiteella voi tuoda lisäarvoa erilaisiin käyttötuotteisiin, Virkkunen luonnehtii.

Grano Goes Art -näyttelyn alullepanija Riikka Kettunen kuvaa teoksiaan realistisiksi ja yksityiskohtaisiksi:

– Kaikki näyttelyssä esillä olevat teokseni ovat luontoaiheisia. Maalaan akvarelliväreillä ja tehostan maalauksiani valkoisella guassi-peitevärillä.  Olen viehättynyt tähän maalaustekniikkaan, sillä siinä jokainen siveltimen veto näkyy valmiissa työssä.

Grano Goes Art -näyttelyn galleristina toimii taidemaalari Sanna Valkiala. Taidenäyttely sijaitsee Helsingin Vallilassa osoitteessa Mäkelänkatu 58–60 ja on avoinna 9.–25.4.2018.