Flint Groupin Joelle Bédat vastaanottamassa EGP-kumppanuussertifikaattia Marvacon Kai Lankiselta.
Flint Groupin Joelle Bédat vastaanottamassa EGP-kumppanuussertifikaattia Marvacon Kai Lankiselta.

EGP-kumppanuussertifikaatti myönnetty Flint Groupille

Kansainvälinen korkealaatuisten fleksolaattojen ja painovärien toimittaja Flint Group vastaanotti tammikuussa Marvaco Oy:n EGP-sertifikaatin, joka tunnustaa yrityksen kyvykkyyden toimittaa painotyökaluja modernille tuotantoprosessille.

Flint Groupin EGP-sertifikaatti on myönnetty vakaasta ja luotettavasta painovärien ja flaksolaattojen toiminnasta EGP (Expanded Gamut Printing) -tuotantoprosessissa. Yhteistyö Flint Groupin ja Marvacon välillä alkoi jo vuonna 2015 ja ensimmäisen Full HD EGP projektin tuloksena syntyi korkean tarkkuuden fleksopainotyö ”Petfood”. Tämän jälkeen useat painot ovat ottaneet käyttöön Marvacon Full HD EGP -prosessin useilla eri materiaalilla ja painovärisysteemeillä Flint Groupin tukemana.

Marvacon mukaan kansainväliset brändinomistajat hyödyntävät entistä enemmän painotöissään EGP-painatusta ja kiinnostus tekniikkaan kasvaa nopeasti. Laajennetun väriavaruuden EGP-reprolaattateknologia on käytössä edistyneimmillä painotaloilla. Marvaco ja sen amerikkalainen kumppani CSW ovat myöntäneet kumppanuussertifikaatteja fleksopainoille ja fleksotyökaluja valmistaville yrityksille, jotta prosessiin kykenevät toimijat tunnistettaisiin helpommin.

EGP-reprolaattateknologia mahdollistaa painatuksen ilman manuaalista painovärien sekoittamista. Ennustettavat ja täsmälliset brändivärit luodaan digitaalisesti värisekoituksella, jossa CMYK prosessiväreihin lisätään tarpeen mukaan OGV (Orange, Green, Violet) -prosessivärejä. Brändivärit, joita aikaisemmin ei ollut mahdollista painaa CMYK-prosessiväreillä, ovat nyt mahdollista toteuttaa miltei rajattomasti, tarkemmin ja toistettavasti, sillä EGP-teknologia kaksinkertaistaa saavutettavien värisävyjen määrän verrattaessa Pantone+-värikarttaan. Teknologia myös mahdollistaa yhteispainatuksen eri tuotteiden välillä ja näin kustannustehokkaamman painatuksen pienemmillä tuotantoerillä.