Morganan Toms
Morganan Toms Kohs, Grafitrion Tepe Keränen ja Bookco­verin Vesa Hiltunen onnittelevat toi­siaan PUR-liimauksen onnistumisesta uuden Digibook 450 ­-koneen vierellä.

Bookcover investoi uuteen sidontatekniikkaan

Espoolainen kustannustalo Bookcover on erikoistunut pieniin painoksiin ja koviin kirjankansiin. Kaikki laiteinvestoinnit on suunnattu tarkasti tähän kapean sektorin liiketoimintaan.

Kustantaja ja kirjapainoyrittäjä Vesa Hiltunen Bookcoverista on muuttanut mielensä kokonaan siitä, kannattaako graafisella alalla ylipäätään erikoistua eli pyrkiä olemaan mahdollisimman hyvä jollain kapealla sektorilla. Ennen hän olisi sanonut, että ei kannata, mutta nykyään hän on asiasta täysin päinvastaista mieltä.

– Olemme tällä hetkellä kirjojen pieniin painoksiin ja kirjansidontaan erikoistunut yritys. Kaikkea voi tarjota, mutta kaikkea ei kannata tehdä itse. Olennaista on asemoida itsensä hyvin osaksi toimitusketjua, sanoo Hiltunen tänä päivänä.

PUR-liimasidontaa

Vesa Hiltusen ja yhtiökumppaniveljensä Pasi Hiltusen juuret tulevat Pohjanmaalta. Myös vanhemmat olivat kirjapainoyrittäjiä.

Bookcover siis kustantaa, painaa ja myy netissä itsensä tai toisten kustantamia pienten painosten kirjoja. Yrityksen tavoitteena on myös omakustannekirjojen julkaisijoiden ja kirjapainojen palveleminen joustavasti.

– Koko tekniikkamme on suunnattu tähän: Painamme ainoastaan digillä, jolla pystytään tekemään pieniä 10–1 000 kirjan painoksia kustannustehokkaasti ja nopeasti. Hankimme myös juuri uuden PUR-liimasidontalaitteen, jolla pystyy hyvin liimaamaan kovakantisiakin kirjoja. Ompelua ei välttämättä enää tarvita sidonnassa lainkaan.

Hiltusen mukaan PUR-liimasidonnan hyviä puolia ovat kestävyys ja monipuolisuus.

Lue koko artikkeli uusimmasta Julkaisija-lehdestä 3/2017.