Adoben uusi VR-teknologia sukeltaa PDF-dokumenttien sisään

Adobe on yhdessä atlantalaisen Georgia Tech -yliopiston kanssa kehittänyt prototyypin PDF/VR-kokemuksesta, jonka myötä PDF-maailman sisälle voi astua – kirjaimellisesti.

PDF on johtava digitaalisten dokumenttien formaatti ja maailman tietokoneilla on miljardeja PDF-dokumentteja. Mitä jos niihin voisi sukeltaa sisään sen sijaan, että niitä luetaan ruudulta?

Adobe on muuttanut tämän ajatusleikin todeksi uudella PDF/VR-demoprojektillaan. Projektissa koetellaan jälleen digitaalisen sisällön kanssa käytävän vuorovaikutuksen rajoja.

– Virtuaalisen todellisuuden teknologia antaa brändeille uusia mahdollisuuksia luoda käyttäjilleen digitaalisia kokemuksia. Konkreettinen esimerkki on matkatoimisto, joka lomakohteesta kertomisen sijaan vie asiakkaat virtuaalisesti paikan päälle katselemaan paikkoja, kertoo Jes Schyum, Adoben Pohjoismaiden viestintäpäällikkö.

Yliopisto-opiskelijoilla ratkaiseva rooli kehitystyössä

Adobe Research, joka tutkii ja testaa jatkuvasti uusia teknologioita, on myös uuden PDF/VR-projektin takana. Projektissa on mukana myös Adobe Researchin entinen harjoittelija Lauren Warrell, joka nykyään opiskelee tietokoneiden ja ihmisten välistä vuorovaikutusta Georgia Techissä.

PDF/VR-kokemuksessa käyttäjä astuu VR-lasien kautta pimeään huoneeseen, jossa hän kohtaa suuren määrän PDF-dokumentteja. Tilassa käyttäjä valitsee haluamansa dokumentin ja pääsee tarkastelemaan sen sisältöä lähemmin yhdellä klikkauksella.

Katso kuinka teknologia toimii: https://www.youtube.com/watch?v=PxdBiCfXuQ4.