Adobe Scan

Adobe Scan muuttaa kuvat PDF-tiedostoiksi

Adobe lanseerasi ilmaisen Adobe Scan -mobiilisovelluksen, joka muuttaa lähes minkä tahansa valokuvan muokattavaksi PDF-tiedostoksi. Sovellus on yksi Adobe Document Cloudin uutuuksista. Myös Adobe Sign -ratkaisu laajentuu, minkä ansiosta käyttäjä voi allekirjoittaa sopimuksia tekstiviestillä.

Adobe tuo Document Cloudiin joukon uusia ominaisuuksia. Yksi näistä on ilmainen Adobe Scan, joka muuttaa älypuhelimen tai tabletin tehokkaaksi skanneriksi. Adobe Scanilla käyttäjä voi ottaa kuvia esimerkiksi kuiteista, dokumenteista, käyntikorteista tai vaikkapa tussitaulusta ja muuttaa kuvat korkealaatuisiksi ja muokattaviksi PDF-tiedostoiksi. Tekstintunnistuksen (OCR) ansiosta kuvat tekstistä muuttuvat digitaaliseksi tekstiksi.

– Tänä päivänä työntekijöiden täytyy päästä käsiksi tärkeisiin dokumentteihin mistä päin maailmaa tahansa. Olemme iloisia voidessamme esitellä Adobe Scanin, joka on hyvä esimerkki siitä, miten älypuhelinten käyttäjistä on tullut sisällönkuluttamisen lisäksi sisällöntuottajia, kertoo Jes Schyum, Adoben Pohjoismaiden viestintäpäällikkö.

Adobe Scan hyödyntää Adobe Sensei -palveluita, jotka perustuvat tekoälyyn ja koneoppimiseen. Tämän ansiosta sovellus säätää perspektiiviä, tekee tekstistä selkeämpää ja poistaa varjoja automaattisesti. Valmis PDF voidaan siirtää Document Cloudiin, josta sen voi ladata tarkasteltavaksi ja muokattavaksi missä ja milloin vain.