Nosta lukukuume!

Nosta lukukuume – Kirjasäätiö julistaa ideointikilpailun

Huoli lukemisen tulevaisuudesta on puhuttanut maassamme pitkään. Voivottelun sijaan on tartuttava toimeen. Niinpä Suomen Kirjasäätiö julistaa kaikille avoimen kilpailun, jossa haetaan innostavia ideoita ja uudenlaisia konsepteja, joiden avulla houkutella ihmisiä kirjojen pariin.

Tarkoituksena on kerätä innostavia ja toteuttamiskelpoisia ideoita ja toimivia konsepteja. Ideat voivat olla mitä tahansa tapahtumista mobiilisovelluksiin ja lukupiireistä uusiin tapoihin löytää kirjoja. Kilpailu on avoin kaikille: yksityishenkilöille, koululaisille, opettajille, järjestöille, alan ammattilaisille, amatööreille – aivan kaikille. Osallistua voi yksin tai ryhmänä.

Kilpailu avautuu Lukurauhan päivänä sunnuntaina 11.2. ja jatkuu 30.4. asti. Parhaaksi valittu idea palkitaan 2 000 euron rahapalkinnolla. Sijoille kaksi ja kolme tulleille annetaan 500 euron palkinto. Osallistuneiden joukosta palkittavat ideat valitsee Kirjasäätiön nimeämä kolmijäseninen raati: äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Rasmus Bäckgren, myynti- ja markkinointijohtaja Katja Leino sekä tuottaja Eira Sillanpää.

Lukukuumeen nostattamiseen voi osallistua osoitteessa http://kirjasaatio.fi/lukukuume.