Nelli Ahosola. Kuva: Hannu Rissanen.
Nelli Ahosola. Kuva: Hannu Rissanen.

100-vuotiaan Suomen presidentit koristavat R-kioskin uusia mukeja

R-kioski juhlistaa 100-vuotiasta Suomea teeman mukaisella kahvikupilla, joka valittiin suunnittelukilpailun tuloksena. R-kioskin raati valitsi 150 kilpailuehdotuksen joukosta voittajaksi Nelli Ahosolan Konfetti-nimisen työn.

– Kupissa yhdistyivät hienosti Suomen satavuotinen historia, tulevat presidentinvaalit ja tietysti Ärrän kahvi. Kupissa koreilevat kaikki Suomen tähänastiset presidentit. Lisäksi kuppi on tyylikäs ja idea omaperäinen. Tästä kupista kelpaa nauttia kahvit 100-vuotiaan Suomen kunniaksi, kiittelee R-kioskin markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin.

Pian muotoilijaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta valmistuva Ahosola on iloisesti yllättynyt voitostaan.

– Lähdin mukaan kilpailuun työkaverini yllytyksestä. Kukapa ei haluaisi suunnitella kahvikuppia, mainostoimistossa työskennellyt Ahosola kertoo.

Tuleva graafikko on aiemmin valmistunut yhteiskuntatieteen maisteriksi, ja yhteiskunnallinen näkökulma tuli esiin myös suunnittelutyössä.

– Joku toinen voisi ajatella Suomen kohdalla esimerkiksi luontoa, mutta minä halusin tehdä kunnianosoituksen suomalaiselle yhteiskunnalle ja presidenteillemme. Mielestäni saamme elää todella hienossa yhteiskunnassa. Täällä ihmiset ovat vapaita ja jokainen saa opiskella ja tehdä työkseen sitä, mitä haluaa, Ahosola pohtii.

Mukin väritykseen Ahosola halusi tuoda mukaan iloisuutta.

– Valitsin mukiin positiivisuutta luovat värit. Mukana on myös sinistä, joka henkii presidenteille sopivaa arvokkuutta.

Tulevaisuudessa Ahosola toivoo elättävänsä itsensä graafisena suunnittelijana.